Petra Cutuk Vjeruj Traži Manifestiraj Zdravlje Meditacija Vježbe Disanja Samopouzdanje Posao Savjet San Emocije Ljepota

6 jutarnjih navika za više uspjeha u danu

Je li moguće promjenama jutarnjih navika postizati više uspjeha u danu? Možemo li sami utjecati na svoj uspjeh? Odgovor je daaaa!

Jutro je. Zvoni ti alarm na mobitelu. Otvaraš oči, gasiš alarm i što je prvo na što pomisliš? “O ne, još jedan dan, moram na posao, a tako mi se ne da?”, “Tako bi ostala/o u krevetu rado…”

Ona izreka Po jutru se dan poznaje stvarno “drži vodu”. Kakvog smo se raspoloženja ustali, kakve su nam jutarnje navike, takav ćemo si kreirati cijeli dan. Svi imamo ponekad loše misli kada otvorimo oči, izađemo iz kuće pomalo (ili malo više) čangrizavi i takav dojam znamo širiti na okolinu tokom dana. Ovo su stvari koje sam uvela u svoju jutarnju rutinu, i znate što? Postala sam puno uspješnija, produktivnija , a moje raspoloženje & energija tokom dana su puno veći.

 

RANIJE BUĐENJE

Ujutro si je dobro uzeti više vremena za sebe. Jutro ima posebnu energiju idealnu za rad na sebi. Istraživanja su pokazala da je tajna uspješnih ljudi u tome da se ranije ustaju kako bi se u miru mogli pripremiti za dan pred sobom. Kada nam je duh smiren, produktivnost u danu će biti znatno veća. Napravi mali test – probaj se narednih dana ustajati 20 minuta ranije nego do sada, u to vrijeme isprobaj neki od slijedećih savjeta.

POZITIVNE AFIRMACIJE

Odmah kada se probudim i sjednem na krevet, ponovim svoje pozitivne afirmacije. Ovisno želiš li cijeli mjesec “raditi na sebi jednom afirmacijom” ili ti je potrebna afirmacija samo za taj dan, ponovi je 21 puta u sebi ili na glas. Kada ponavljaš afirmacije bitno je da to radiš s potpunom pažnjom i osjećajem. Ako si tip osobe koja može vrlo brzo zaspati, kako ne bi zakasnili na posao, prije ponavljanja afirmacija možete malo prohodati po sobi ili se umiti kako bi se razbudili.. Mi imamo tu fantastičnu sposobnost da sami kreiramo svoje misli, osjećaje, sami stvaramo svoj život, zato su pozitivne afirmacije ključ za stvaranje sretnijeg i harmoničnog života.

Danas je savršen dan. Sve obavljam s lakoćom i zadovoljstvom. Danas mi se događaju samo pozitivne stvari.

VODA

Voda nas pročišćava i aktivira. Odmah ujutro popij 1-2 čaše mlake (naglasak na mlakoj) vode. Voda će razbuditi i aktivirati čitav metabolizam. Ovo je navika na kojoj će ti tvoje tijelo biti jaaaaako zahvalno.

POKRENI SE

Kako bi se osjećali što bolje u vlastitoj koži, kako bi bili spremni za izazove, važno je probuditi čitavo tijelo. Napravi vježbe koje će te razbuditi 5-10 minuta poput trčanja na mjestu, prošeći psa, dozvoli tijelu da se probudi.

IZBJEGAVAJ MOBITEL

Koliko god nam zvučalo teško, da čim otvorimo oči ne posegnemo za mobitelom da vidimo imamo li kakve “notifikacije”, što je novo na instagramu, jesmo li dobili like na zadnju fotku za koju smo toliko dugo tražili idealni filter, bolje je ovu aktivnosti izbjegavati u rano jutro. Ujutro je naš mozak jako prijemčljiv, stoga je bolje izbjegavati čitanje loših vijesti ili se jednostavno trpati velikom količinom sadržaja. Probaj zadržati svoj um u što većoj tišini kako bi smireni izašli iz kuće.

UDAHNI

Po Feng Shui-u se kaže da je ujutro bitno udahnuti svjež zrak jer na taj način udišemo mogućnosti koje nas čekaju u njemu. Ja svako jutro prakticiram vježbe disanja. Započni i ti ovu jednostavnu praksu. Dobrobiti su: više energije tokom dana, bolje raspoloženje, razbudit ćeš se, donose smirenost, balans i lijep ten. Otvori prozor (ili izađi van) udobno se sjedni, zatvori oči i duboko diši. Udah i izdah su na nos. Skoncentriaj se da prilikom udaha prvo trbuh ide van i puni se kisikom, a zatim prsa, a s izdahom trbuh ide lagano unutra.

 

Za sve ovo ti treba 15ak minuta, a rezultati su fenomenalni. Spremna/an si izaći van i širiti dobre vibracije! Ti si taj koja mijenja svijet, sve kreće od nas, zar ne?

Sada bi voljela čuti tvoja iskustva, koje su tvoje jutarnje navike koje ti pomažu da postižeš više uspjeha? Ostavi mi komentar jer me jako zanima tvoje mišljenje i iskustva.

Love,

Petra

1 Comment
  • Petra
    Posted at 22:24h, 28 studenoga Odgovori

    Prema tvom savjetu ja ujutro promučkam žličicu hladno presanog suncokretovog. 😉

Post A Comment

Iskoristi sada promo cijenu povodom dana žena

X