Detoksikacija nakon blagdana

Blagdani su prošli, a kako se ti osjećaš? Mnogi su ovih blagdana, osim uživanja u društvu najdražih, izmjenjivanju divnih trenutaka, malo i pretjerivali s hranom i pićem. Ako ti je na lice sada pobjegao smiješak jer se pronalaziš ovdje, skroz te razumijem, tko bi odoljeo svemu što se nalazilo na blagdanskim stolovima, zar ne? Meni je malo lakše jer se hranim veganski (ne 100%) i ne pijem alkohol, tako da i u blagdansko vrijeme održavam svoj zdrav način života uz malo povećan unos kolača 🙂

Što je bilo, bilo je, bitno je da sada razmisliš i analiziraš svoje trenutno stanje. Osjećaš li konstantni umor? Imaš li probavnih tegoba? Vaga pokazuje brojku koja ti se nikako ne sviđa, a kile nikako da krenu dolje? Teško se pokrećeš jer primjećuješ da ti nedostaje motivacija i energija? Imaš negativne emocije, grižnju savjesti? Ovo su sve pokazatelji da ti je pravo vrijeme detoksikaciju nakon blagdana kako bi početak godine napravila odličan “restart”, obnovila svoju energiju, otpustila sve nakupljene negativne emocije i toksine te tako stvorila mogućnost da udahneš novu energiju 2020.i osjetiš sjajne promjene.

Za početak, koliko vode piješ?

Naše tijelo sadrži 72% vode i zbog toga trebamo voditi računa na svakodnevni unos vode. Danas velik broj ljudi unosi jako malo vode jer su izgubili osjećaj žeđi (zbog konzumacije kave i gaziranih pića). Voda čisti toksine iz našeg tijela, poznata je da odnosi negativnu energiju i zaista djeluje pročišćujuće. Svaki dan potrebno je unijeti između 2-3 l čiste vode (sokovi, čaj se ne ubrajaju). Najbolje je piti vodu sobne temperature, nikako ne hladnu, a ako imaš želučanih izazova onda će mlaka voda biti najbolji odabir.

Dodatni savjet za detox: ujutro natašte popij 1 čašu mlake vode u koju ćeš iscijediti ¼ limuna. Limun dodatno aktivira probavni sustav, potiče čišćenje jetre i čitavog organizma i u samom početku dana će aktivirati tvoj probavni sustav i potaknuti smanjenje masnih naslaga.

Kako pročistiti um i emocije?

Koliko je važan detox tijela, toliko je i bitno očistiti naš um i emocije od nakupljenih energija kako bismo mogli napredovati u životu. Događa li ti se ponekad da jednostavno imaš osjećaš da ti je svega previše, misli te opterećuju, teško se koncentriraš i kao da stalno ponavljaš iste scenarije u životu? Kao što u svom domu trebamo napraviti prostora za nove stvari, tako i u našem umu. Potrebno je otpustiti misli i brige koje te opterećuju i na taj način stvorit ćeš prostora za novu energiju i rast. Odlična vježba koju možeš napraviti je uzeti komad papira na koji ćeš napisati sve misli koje te opterećuju i koje si spremna pustiti. Pusti si omiljenu muziku, stavi se u dobro stanje i počni pisati. Možeš na taj papir i napisati ako imaš potrebu oprostiti nekome ili sebi zbog nekih događaja iz prošlosti. Napiši to riječima: “Opraštam si zbog…”. Otvori dušu, oslobodi se i zapisuj sve što ti se javlja. Kada završiš pisanje taj papir zapali ili baci u neku rijeku. Ovo je jako oslobađajući ritual.

Dodatni savjeti za detoksikaciju tijela nakon blagdana:

* umjesto kave biraj zeleni čaj ili čaj od đumbira za čišćenje organizma

* ubaci kurkumu u hranu jer ona čisti jetru i crijeva

* posjeti saunu jer ona pospješuje izbacivanje toksina

* isprobaj toplo – hladni tuš za povećanje cirkulacije i izbacivanje toksina

* prakticiraj suho četkanje kože – sa suhom spužvom prije tuširanja kako bi se odstranile mrtve stanice

Želiš napraviti Detox program koji i ja radim?

Svi već znaju koliko volim detox i već godinama radim detox program koji mi daje sjajne rezultate. Budući da sam svjesna da nismo samo fizička bića, kreirala sam cijeli program koji ne samo da radi detox tijela, već i emocija te našeg uma. Idealan je trenutak da ovaj početak godine iskoristiš da se oslobodiš nakupljene energije i toksina i udahneš novu energiju!

Klikni ovdje i saznaj više.

Nema komentara

Objavi komentar

DRAGO MI JE ŠTO ĆEŠ I TI BITI DIO OVE ZAJEDNICE

Prijavi se da u svoj sandučić dobivaš motivaciju, savjete, vježbe, promocije i budeš dio ove fenomenalne zajednice.

Pročitala/o sam Izjavu o privatnosti i Uvjete korištenja i slažem se s njom*

HVALA NA PRIJAVI!