IZJAVA O PRIVATNOSTI & UVJETI KORIŠTENJA

Za┼ítita Va┼íe privatnosti je na┼í prioritet, molimo vas da ove informacije pa┼żljivo pro─Źitate!

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice www.petracutuk.com odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama Internet stranice www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Izjave o privatnosti & Uvjeta korištenja (Predugovorne obavijesti) stranice www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com.

Izjava o privatnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi Dru┼ítvo, pri ─Źemu je cilj Izjave na jasan i transparentan na─Źin upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti Dru┼ítvu sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili a┼żuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za o─Źitovanje o tome u koje svrhe ┼żele ili ne ┼żele da se njihovi podaci obra─Ĺuju.

Za obradu osobnih podataka odgovorno je Društvo:

ZASU OM j.d.o.o., Črnomerec 46, Zagreb sa sjedištem u Republici Hvatskoj. OIB: 66761811090
Kontakt podaci slu┼żbenika za za┼ítitu osobnih podataka:
e-mail: gdpr@petracutuk.com


NA─îIN PRIKUPLJANJA I VRSTE PODATAKA KOJI SE PRIKUPLJAJU

Pojedine usluge koje Dru┼ítvo pru┼ża zahtijevaju prikupljanje osobnih podataka korisnika i/ili kupaca, pri ─Źemu se prikupljaju osnovni podaci na sljede─çe na─Źine:
1. Izravno od strane samih korisnika i/ili kupaca na na─Źin da ih korisnici i/ili kupci sami dostave uz privolu Dru┼ítvu kao voditelju obrade u odre─Ĺenom opsegu podataka koji je bitan za pru┼żanje odgovaraju─çih usluga. U svrhu pru┼żanja odgovaraju─çih usluga korisnik i/ili kupac je du┼żan dostaviti Dru┼ítvu sljede─çe podatke koji su istome potrebni za zasnivanje ugovornog odnosa radi pru┼żanja pojedine usluge i/ili prodaje odre─Ĺenih proizvoda iz svog asortimana:
a) ime i prezime;
b) adresa;
c) kontakt broj telefona i/ili mobitela;
d) kontakt podatke elektroni─Źke po┼íte (e-mail adresa);
e) podaci o bankovnom ra─Źunu i broju kartice za potrebe reguliranja obveze pla─çanja;
f) podaci o navikama korisnika i/ili kupaca
2. Iz drugih izvora odnosno od naših poslovnih partnera ili iz javno dostupnih izvora (primjerice, podaci dostupni uvidom u telefonski imenik i druge javno dostupne servise);
3. Automatski posjetom na┼íim mre┼żnim (web) stranicama, aplikacijama i Web-shop portalu, pri ─Źemu se radi o podacima koji su pridru┼żeni mre┼żnim identifikatorima (adrese internetskih protokola te identifikatori kola─Źi─ça, kao ┼íto su Google Analytics za pra─çenje interakcije korisnika i/ili kupaca).
Kola─Źi─ç je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na ra─Źunalo ili mobilni ure─Ĺaj pri posjetu odre─Ĺenoj web-stranici. Kola─Źi─çi se upotrebljavaju radi pru┼żanja boljeg korisni─Źkog iskustva svakom korisniku i/ili kupcu, spremanje preferencija korisnika i/ili kupaca, s ciljem da bi web-stranice radile u─Źinkovitije, kao i za pra─çenje i ispitivanje kori┼ítenja te posje─çenosti web-stranice Dru┼ítva. Kola─Źi─çi se tako─Ĺer upotrebljavaju za pra─çenje uporabe interneta i izradu korisni─Źkih profila, a potom za prikaz prilago─Ĺenih internetskih oglasa na temelju preferencija korisnika i/ili kupca.
Isklju─Źivanjem i/ili blokiranjem spremanja kola─Źi─ça korisnik i/ili kupac i dalje mo┼że pregledavati web-stranice Dru┼ítva. Me─Ĺutim, postoji vjerojatnost da pojedine mogu─çnosti i/ili funkcionalnosti web-stranice ne─çe biti dostupne takvom korisniku i/ili kupcu, odnosno da ─çe vrijeme potrebno za pristup pojedinim funkcijama web-stranice biti du┼że od uobi─Źajenog.
Predmetni mre┼żni identifikatori mogu ostaviti tragove koji, u kombinaciji sa drugim identifikatorima i informacijama koje pru┼żaju poslu┼żitelji internetskih usluga, mogu poslu┼żiti za identifikaciju korisnika i/ili kupca. Tako─Ĺer, u navedenu svrhu prikupljamo i obra─Ĺujemo sljede─çe podatke:
a) podatke o IP adresi;
b) podatke o korištenju pojedinih aplikacija;
c) podatke o navikama korisnika i/ili kupaca ÔÇô navedene podatke kreiramo u svrhu profiliranja korisnika i/ili kupaca.
Koli─Źina, odnosno opseg osobnih podataka koje Dru┼ítvo prikuplja ovise o vrsti usluge koju Dru┼ítvo pru┼ża svojim korisnicima i/ili kupcima, kao i o pravnoj osnovi na temelju koje isto prikuplja podatke. Dru┼ítvo neprestano vodi brigu o prikupljanju samo nu┼żnog opsega osobnih podataka koji je potreban za postizanje zakonom utvr─Ĺene svrhe u koju se podaci obra─Ĺuju.

U KOJE SVRHE SE OSOBNI PODACI PRIKUPLJAJU I DALJE OBRA─ÉUJU

Osobne podatke Dru┼ítvo prikuplja kako bi moglo pru┼żati, odr┼żavati, ┼ítititi i pobolj┼íati svoje usluge vezane za kupnju odre─Ĺenih proizvoda, kako bi razumjelo na─Źine na koje korisnici i/ili kupci koriste pru┼żene usluge i upotrebljavaju mre┼żne (web) stranice Dru┼ítva te u svrhu izvr┼íavanja ugovornih obveza Dru┼ítva. Takve podatke Dru┼ítvo prikuplja podatke na temelju privole koju je dao korisnik i/ili kupac u jednu ili vi┼íe to─Źno odre─Ĺenih svrha, kao i u jednom od sljede─çih slu─Źajeva.
Izvršenje ugovornih obveza

Dru┼ítvo prikuplja i dalje obra─Ĺuje osobne podatke korisnika i/ili kupaca u svrhu sklapanja i izvr┼íenja ugovora, dostave naru─Źenih proizvoda, savjetovanja i pomo─çi pri uporabi proizvoda, pru┼żanja odgovaraju─çih dodatnih i/ili produ┼żenih jamstava za proizvode, rje┼íavanja prigovora korisnika i/ili kupaca te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvr┼íenjem ugovora u skladu s mjerodavnim propisima.
Pravnu osnovu za obradu osobnih podataka korisnika i/ili kupaca u naprijed navedene svrhe predstavlja nu┼żnost sklapanja ugovora, odnosno, u slu─Źaju da korisnik i/ili kupac uskrati davanje bitnih podataka, Dru┼ítvo ne─çe biti u mogu─çnosti sklopiti ugovor i /ili poduzeti pojedine radnje vezane uz izvr┼íenje sklopljenog ugovora.
Ispunjavanje zakonskih obveza

Dru┼ítvo je obvezno na temelju podnesenog pisanog zahtjeva korisnika i/ili kupaca na gore nazna─Źenu adresu slu┼żbenika za za┼ítitu osobnih podataka istima omogu─çiti pristup osobnim podacima koje obra─Ĺuje o njima, ispravak neto─Źnih osobnih podataka, brisanje osobnih podataka ili ograni─Źenje obrade osobnih podataka, kao i upoznati ih s mogu─çno┼í─çu prigovora na obradu osobnih podataka te pravom na prenosivost podataka.
Izravna promid┼żba (marketing)

Kontakt podaci korisnika i/ili kupaca mogu se koristiti za slanje promid┼żbenih obavijesti o proizvodima i uslugama Dru┼ítva ako je korisnik i/ili kupac dao privolu za takvu obradu ili ako postoji legitimni interes Dru┼ítva za takvim radnjama, osim ako su od tih interesa ja─Źi interesi ili temeljna prava i slobode korisnika i/ili kupca koji zahtijevaju za┼ítitu osobnih podataka.
Dru┼ítvo mo┼że koristi kontakt podatke i osobno se obratiti korisnicima i/ili kupcima ─Źije osobne podatke ve─ç posjeduje, na temelju legitimnog interesa za slanje promid┼żbenih obavijesti o svim proizvodima i uslugama koje pru┼ża, koriste─çi sve dostupne kanale za promid┼żbu, osim ako se korisnik i/ili kupac ne usprotivi takvoj obradi.
Kako bi korisnik i/ili kupac mogao dobivati obavijesti koje odgovaraju njegovim ┼żeljama i navikama, neophodno je da Dru┼ítvo koristi odre─Ĺene podatke korisnika i/ili kupaca za izradu personaliziranih promid┼żbenih obavijesti, sve dok se korisnik i/ili kupac izrijekom ne usprotivi takvoj obradi podataka, odnosno povu─Źe svoju ranije danu prijavu za obradu.
Pravna osnova za obradu osobnih podataka u navedene svrhe je legitimni interes Dru┼ítva, osim ako su od tog interesa ja─Źi interes ili temeljna prava i slobode koji zahtijevaju za┼ítitu podataka.
Interne svrhe

Dru┼ítvo koristi odre─Ĺene podatke korisnika i/ili kupaca isklju─Źivo za potrebe vlastitih evidencija, u svrhu za┼ítite legitimnih interesa korisnika i/ili kupaca i/ili Dru┼ítva. Primjerice, navedeno uklju─Źuje kori┼ítenje osobnih podataka u svrhu kreiranja ponuda koje zadovoljavaju potrebe i ┼żelje korisnika i/ili kupaca, istra┼żivanje i analizu tr┼żi┼íta.

PODACI O POTENCIJALNIM KORISNICIMA

Dru┼ítvo je tako─Ĺer ovla┼íteno prikupljati podatke o potencijalnim korisnicima i/ili kupcima svojih usluga i/ili proizvoda. Ovi podaci uklju─Źuju osnovne podatke (ime i prezime, adresa elektroni─Źke po┼íte) ali i interese potencijalnih korisnika i/ili kupaca koji se obra─çaju Dru┼ítvu sa ┼żeljom da ih se informira i /ili im se ponudi odre─Ĺene proizvode i usluge.
Pravna osnova za prikupljanje u opisanom slu─Źaju je privola korisnika i/ili kupca.


VREMENSKO TRAJANJE ─îUVANJA I OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Ovisno o svrsi i pravnoj osnovi temeljem koje je prikupljaju osobni podaci korisnika i/ili kupaca, Dru┼ítvo je u pojedinim slu─Źajevima obvezno ─Źuvati osobne podatke u vremenskom trajanju (razdoblju) koje za pojedinu svrhu propisuju mjerodavni propisi ili prestankom svrhe u koju su prikupljeni. Protekom zakonskog roka koji obvezuje Dru┼ítvo na ─Źuvanje pojedinih osobnih podataka ili prestankom svrhe isti se bri┼íu.
U slu─Źajevima kada osnovu za prikupljanje i obradu podataka ─Źini legitimni interes Dru┼ítva ili privola korisnika i/ili kupca, osobni podaci se ─Źuvaju u sljede─çim vremenskim razdobljima:
a) podaci o postoje─çim korisnicima i/ili kupcima: za vrijeme trajanja ugovornog odnosa i 6 mjeseci nakon prestanka;
b) podaci o potencijalnim korisnicima i/ili kupcima: 3 mjeseca;
Podaci koji se obra─Ĺuju temeljem legitimnog interesa Dru┼ítva i/ili privole korisnika i/ili kupaca mogu se brisati i prije proteka roka navedenog u ovoj Politici, u slu─Źaju da takvo brisanje zahtijeva korisnik i/ili kupac odnosno kada se korisnik i/ili kupac usprotivi takvoj obradi.

PRAVA KORISNIKA/KUPACA

Pravo na pristup osobnim podacima

Dru┼ítvo se kao voditelj obrade obvezuje na temelju podnesenog pisanog zahtjeva korisnika i/ili kupca, koji zahtjev mo┼że biti i u obliku elektroni─Źke po┼íte, omogu─çiti pristup osobnim podacima koje obra─Ĺuje o njima, informirati ih o svrsi obrade osobnih podataka u koju se obra─Ĺuju, o vrsti osobnih podataka koji se obra─Ĺuju, o primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili ─çe im biti otkriveni, o predvi─Ĺenom vremenskom razdoblju obrade ili o kriterijima koji se koriste za utvr─Ĺivanje tog razdoblja.
Pravo na ispravak neto─Źnih podataka

Dru┼ítvo ─çe kao voditelj obrade omogu─çiti ispravak neto─Źnih osobnih podataka u svakom pojedinom slu─Źaju kada se utvrdi da prikupljeni osobni podaci o korisniku i/ili kupcu nisu to─Źni ili je do┼ílo do promjene podataka korisnika i/ili kupca.

Pravo na brisanje osobnih podataka

Dru┼ítvo ─çe izvr┼íiti brisanje osobnih podataka korisnika i/ili kupca u sljede─çim slu─Źajevima:
a) kada osobni podaci korisnika i/ili kupca vi┼íe nisu nu┼żni za ispunjenje svrhe obrade, odnosno prestankom svrhe obrade;
b) kada korisnik i/ili kupac povu─Źe privolu kao pravni temelj za obradu podataka, a ne postoji druga pravna osnova za obradu podataka;
c) kada korisnik i/ili kupac ulo┼żi prigovor na obradu podataka (vidi vi┼íe pod naslovom Pravo na ulaganje prigovora)
d) kada su osobni podaci nezakonito obra─Ĺeni;
e) kada se osobni podaci moraju brisati radi ispunjenja pravnih obveza iz prava Europske unije ili prave dr┼żave ─Źlanice kojem podlije┼że voditelj obrade podataka;
f) kada su osobni podaci prikupljeni u vezi s ponudom usluga informacijskog društva u odnosu na privolu djeteta.
Pravo na ograni─Źenje obrade podataka

Ograni─Źenje obrade osobnih podataka Dru┼ítvo ─çe osigurati u slu─Źajevima kada korisnik i/ili kupac osporava to─Źnost podataka, kada je obrada nezakonita a korisnik i/ili kupac se protivi brisanju podataka te umjesto toga tra┼żi ograni─Źenje njihove uporabe, kada voditelj obrade vi┼íe ne treba osobne podatke za potrebe obrade ali korisnik i/ili kupac tra┼żi podatke za ostvarenje pravnih zahtjeva, kao i u slu─Źaju kada korisnik i/ili kupac ulo┼żi prigovor na obradu osobnih podataka temeljenu na legitimnom interesu Dru┼ítva, uklju─Źuju─çi i izradu profila korisnika i/ili kupaca.
Pravo na ulaganje prigovora

Korisnik i/ili kupac ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obra─Ĺuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slu─Źaju Dru┼ítvo ─çe, kao voditelj obrade, prestati obra─Ĺivati osobne podatke, osim ako doka┼że da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika i/ili kupca, odnosno u slu─Źaju kada obrada podataka slu┼żi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.
Ukoliko se osobni podaci korisnika i/ili kupca obra─Ĺuju za potrebe izravnog marketinga korisnik ima pravo u svakom trenutku ulo┼żiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, osobito ako se osobni podaci koriste u svrhu izrade profila.


GDJE SE OSOBNI PODACI OBRA─ÉUJU

Osobne podatke korisnika i/ili kupaca Dru┼ítvo obra─Ĺuje u Republici Hrvatskoj.


POD KOJIM UVJETIMA SE OSOBNI PODACI PROSLJE─ÉUJU TRE─ćIMA

Osobne podatke korisnika i/ili kupaca Dru┼ítvo proslje─Ĺuje tre─çim osobama (uklju─Źuju─çi nadle┼żna tijela) samo u sljede─çim slu─Źajevima:
a) privole korisnika i/ili kupca;
b) radi ispunjenja zakonskih obveza Društva;
c) kada je takva obrada nu┼żna radi za┼ítite klju─Źnih interesa korisnika i/ili kupaca.


UPRAVLJANJE PRIVOLAMA

Aktivna uloga korisnika i/ili kupca u za┼ítiti privatnosti ogleda se u davanju privola kao dobrovoljnog, posebno informiranog i nedvosmislenog izra┼żavanja ┼żelja ispitanika kojima on izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka. Upravljanje privolama podrazumijeva mogu─çnost da korisnik i/ili kupac aktivnom i nedvosmislenom radnjom ovlasti Dru┼ítvo na prikupljanje i obradu pojedinih osobnih podataka u jednu ili vi┼íe svrha (privola ispitanika), odnosno da na jednak na─Źin povu─Źe ranije danu privolu radi prikupljanja i obrade osobnih podataka, u jednu ili vi┼íe svrha.


KOME SE OBRATITI

U slu─Źaju bilo kakvih pitanja o za┼ítiti osobnih podataka od strane Dru┼ítva, korisnici i/ili kupci se mogu obratiti slu┼żbeniku za za┼ítitu osobnih podataka putem elektroni─Źke po┼íte na e-mail adresu navedenu u ovoj Politici o za┼ítiti privatnosti ili pisanim putem na sljede─çu adresu:
ZASU OM j.d.o.o.
─îrnomerec 46
10 000 Zagreb


IZMJENE I DOPUNE POLITIKE O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Dru┼ítvo zadr┼żava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Politiku u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporu─Źa se svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadr┼żaj web-stranica Dru┼ítva radi informiranosti oko a┼żurnog sadr┼żaja ove Politike.
U Zagrebu, svibanj 2018. godine.
ZASU OM j.d.o.o.


UVJETI KORIŠTENJA

Kako bi svi imali pozitivno iskustvo ovdje mo┼że┼í pro─Źitati uvjete kori┼ítenja. Ovi uvjeti kori┼ítenja mogu se mijenjati s vremena na vrijeme bez prethodne najave. Kori┼ítenjem sadr┼żaja www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com stranice smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz kori┼ítenja ove web stranice te prihva─çaju koristiti sadr┼żaj ove web stranice isklju─Źivo u nekomercijalne svrhe, za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

PRAVILA PONAŠANJA

Petra ─îutuk stranica stvara zajednicu (grupu ljudi) koja ─çe na stranici www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com ostavljati povremeno svoje komentare i mi┼íljenja. Svaka zajednica najbolje funkcionira kada se po┼ítuju odre─Ĺena pravila.

-ne─çete se la┼żno predstavljati, odnosno predstavljati u ime druge pravne ili fizi─Źke osobe

-ne─çete svjesno objavljivati, slati ili razmjenjivati sadr┼żaj koji sadr┼żi viruse ili sli─Źne datoteke koje mogu uni┼ítiti ili ograni─Źiti rad bilo kojeg ra─Źunalnog softvera ili hardvera kao i telekomunikacijske opreme

-ne─çete povrijediti autorska prava

-ne─çete objavljivati sadr┼żaj koji kr┼íi hrvatske ili me─Ĺunarodne zakone

-ne─çete vrije─Ĺati druge osobe, slati im prijete─çi, rasisti─Źke, vulgarne sadr┼żaje kao i sadr┼żaje koji na bilo koji na─Źin mogu uvrijediti dugu osobu

-nećete neovlašteno prikupljati, spremati, prenositi i koristiti bilo kakve osobne podatke korisnika Petra Čutuk stranice.

-ne─çete objavljivati privatne podatke o drugim osobama (njihove adrese, e-mail podatke, telefonski broj ili bilo koju sli─Źnu informaciju)

-ne─çete koristiti Petra ─îutuk stranicu za prikupljanje marketin┼íkog istra┼żivanja za konkurentske firme, udruge, osobe

Komentari objavljeni na www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com od strane korisnika stranice ne odra┼żavaju stav vlasnika i uredni┼ítva stranice.

KUPONI & POPUSTI

Svojim vjernim kupcima, fanovima na dru┼ítvenim mre┼żama, te osobama prijavljenim u petracutuk newsletter povremeno dajemo kupone za ostvarivanje popusta prilikom kupovine. Kupon je naj─Źe┼í─çe jedna rije─Ź ili vi┼íe njih koje trebate upisati prilikom procesa narud┼żbe u polje za upis kupona. Kada to u─Źinite, kupon ─çe se u─Źitati i automatski ─çe se prikazati cijena s popustom. Kuponi imaju odre─Ĺen rok trajanja i broj kori┼ítenja, o tome ─çete biti obavije┼íteni kada zaprimite kupon.

Ukoliko imamo popuste na odre─Ĺene usluge, uvijek ─çete o tome mo─çi prona─çi informacije na na┼íoj web stranici. Kraj svakog sni┼żenog artikla biti ─çe prikazan iznos popusta, te izra┼żena cijena s popustom. Ukoliko ┼żelite primati u svoj e-mail sandu─Źi─ç novosti o popustima, prijavite se na na┼í newsletter.

AUTORSKA PRAVA

Petra ─îutuk je nositelj autorskih prava na cjelokupni sadr┼żaj www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com stranice. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji na─Źin koristiti u komercijalne svrhe bez dopu┼ítenja od Petre ─îutuk.

RADIONICE

Kako biste rezervirali mjesto na radionici potrebno je izvr┼íiti raniju uplatu. Mogu─çe je platiti na samoj radionici no tada je cijena znatno vi┼ía nego za ranije uplate. U slu─Źaju uplate i otkazivanja termina imate pravo povrat novca:

ÔÇô za otkazivanje 3 dana unaprijed ÔÇô 100% iznosa

ÔÇô za otkazivanje 2 dana unaprijed ÔÇô 50% iznosa

ÔÇô za otkazivanje unutar 48h od radionice ÔÇô nemate pravo povrata novca

OSTALO

Petra ─îutuk zadr┼żava pravo na izmjenu cijena usluga bez prethodne najave. Primljene narud┼żbe zadr┼żavaju cijenu koja je bila u trenutku narud┼żbe.

PRIHVA─ćANJE UVJETA

Korištenjem usluga www.petracutuk.com i www.wowzena.petracutuk.com stranice prihvaćate navedene uvjete korištenja.

Petra Čutuk ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija dobivenih na stranici.