Ljubav prema sebi u 4 koraka

Ljubav prema sebi je najvažniji odnos koji trebamo njegovati, no nažalost ga mnogo puta stavljamo sa strane, na zadnju listu prioriteta i zaboravljamo koliko je važan. Imamo tendenciju odgađati ovu vrstu ljubavi tražeći pri tome izgovore poput: “Počet ću se voljeti kada pronađem partnera.”, “Voljet ću se kada smršavim 10kg.” i sl. I vrijeme nam prolazi, a mi živimo bez ove snažne ljubavi koja nam može postati najveća podrška u životu.

S razlogom se kaže kako je početak svake ljubavi – ljubav prema sebi. Kada naučiš voljeti sebe, lakše ćeš voljeti druge. Kada voliš sebe, radit ćeš stvari od kojih ćeš napredovati i osjećati se još bolje. Kada se voliš želiš napraviti sve što je u tvojoj moći da se osjećaš bolje u vlastitoj koži. I upravo zato je čest slučaj kada se počnemo voljeti, bez odgađanja, ovakve kakve smo sada, kreće cijeli niz promjena: počinjemo zdravije jesti, vježbati, mršavjeti, jer naš nesvjesni um nam postaje podrška da ovaj odnos bude što kvalitetniji.

Što je zapravo ljubav prema sebi?

Zbog današnjeg načina života, onoga što nam je na neki način “servirano” putem medijima, mnoge žene imaju potpuno pogrešnu sliku ljubavi prema sebi. Neke smatraju da se taj odnos isključivo gradi kroz lijepo oblačenje, šminkanje, jer najbitnije je da se izvana vidi koliko smo njegovanje, no zapravo ljubav prema nama samima dolazi iznutra. Ono što nekoga privuče na tebi, ona tvoja stvarna ljepota je samo odraz tvoje unutrašnjosti. Iz ovog razloga danas su stručnjaci dokazali kako ovakav način građenja ljubavi prema sebi – isključivo kroz izvanjsko, stvara određeni nivo frustracija, nezadovoljstva koje žene drže potisnutu u sebi, a vanjskim “maskama” pokušavaju to sakriti. No znaš kako se kaže: “Maske su lijepe, no pod njima se teško diše.”.

I zato je ljubav prema sebi jedna vrsta prihvaćanja sebe, bez maske, gole, prirodne sebe. Svaka od nas je jedinstveni primjerak u Univerzumu, s većim nosom, nepravilnim očima, manjim grudima, strijama koje smo dobile u trudnoći... I u tome je cijela ljepota, u različitosti i to trebamo slaviti!

Ljubav prema sebi razvijamo kada sebe stavimo na prvo mjesto. I znam da mnogi smatraju ovo sebičnim činom, no potpuno je suprotno. Zapamti, kada si ti dobro, lakše ćeš prenijeti lijepu emociju, inspirirati nekoga, biti mu prijatelj, partner, podrška. Važno je da se osjećaš dobro i da počneš više voditi računa da si dobro, a ne dobra. Jer danas velik broj žena žele biti dobre, u smislu da ispunjavaju tuđa očekivanja, žive tuđe snove, žele se svidjeti, a pri tome gube svoj identitet, skrivaju se pod gore navedenim maskama i jednostavno nisu dobro – emotivno i mentalno, a na kraju i fizički.

Kako bi ojačala ljubav prema sebi, pripremila sam za tebe 4 koraka koji će te podržati u tome.

Korak br.1. – Lista moje fantastičnosti

Svaki dan uzmi nekoliko trenutaka, duboko diši, dozvoli da čuješ svoje misli, povežeš se sa sobom, i otkrij u čemu si fantastična. Uzmi lijep dnevnik, i sve zapisuj. Možda ćeš osvijestiti da je tvoja fantastičnost što si danas nekog oraspoložila, platila neki račun, imala kvalitetan razgovor, odradila trening iako ti je bilo izazovno… Kroz ovu vježbu počet ćeš slaviti svoju fantastičnost i na taj način ćeš jačati ljubav prema sebi. Ljubav prema sebi nestaje zbog naše sklonosti samokritičnosti i zato je jako bitno da osvijestiš svoje kvalitete. Idućih 7 dana, svaki dan osvijesti svoju fantastičnost i zapisuj. To može biti nešto iz daleke prošlosti, od jučer, iz svih aspekata života. Ovo će ti pomoći izgraditi samopouzdanje jer ćeš iz dana u dan početi otkrivati koliko si posebna, koliko vrijediš i koliko imaš razloga da se voliš. Svako malo pročitaj si listu kako bi se oraspoložila.

Korak br.2. – Kristali za jačanje ljubavi prema sebi

Kao što si možda negdje čula, kristali su naši veliki pomagači. Svaki kristal ima svoju energiju, vibraciju koja kada ih nosimo na sebi ima povoljni učinak na nas. Godinama se bavi kristaloterapijom i na svojoj koži sam se uvjerila koliko su kristali moćni. Kreirala sam narukvicu posvećenu jačanju ljubavi prema sebi koja se zove: Volim se – prihvaćam se. Ova narukvica na sebi nosi kristale koji će te u svakom trenutku podsjećati i energetski podržati u tome da se voliš i širiš tu energiju. Bijeli žad podržat će te kako bi u svakom trenutku vjerovala više u sebe i izrazila se, rodonit i rozenkvarc jačaju ljubav prema sebi, mahovinasti ahat liječi rane iz prošlosti, ametist smanjuje kritičnost prema sebi, a bijeli howlit će ti pomoći ukloniti strahove.

Naruči svoju narukvicu – samo ih je nekoliko jer je limited edition

Korak br. 3 – Prestani se uspoređivati s drugima

Znam da je nama ženama ovo izazovno, jer se često volimo uspoređivati s drugim ženama. Kakvu garderobu ona nosi, kakav auto vozi, kakav joj je partner i slično. Iako nam se to čini kao bezazlena aktivnost, zapravo u trenucima kada se uspoređujemo s nekim, manje cijenimo sebe, nezahvalne smo, ne shvaćamo da smo jedinstvene i ne slavimo svoju fantastičnost i unikatnost. Predlažem ti da u idućih tjedan dana vježbaš slijedeće: kada god se “uhvatiš” kako se uspoređuješ s nekim, udahni, izdahni i osvijesti u čemu si ti dobra, prisjeti se što si osvijestila u svojoj “Listi fantastičnosti” i zahvali se na onome što trenutno imaš u životu.

Korak br. 4 – Vrijeme za sebe

Ovo je bitno da već danas napraviš, bez odlaganja, izgovora i slično. Prisjeti se neke aktivnosti koju obožavaš, u kojoj zaboraviš na vrijeme, prepustiš se i imaš svoje vrijeme. To može biti ples,šetnja, heklanje, slikanje, pjevanje, meditiranje, što god si možda zaboravila jer nemaš vremena za to. Ljubav prema sebi se gradi kroz duh, tijelo i emocije i veoma je važno da zadovoljimo ova 3 dijela nas kako bismo bile potpune, sretne i zadovoljne.

Želim ti od srca da kreneš sada graditi ovaj snažni odnos ljubavi prema sebi.

S ljubavlju,

Petra

 

Nema komentara

Objavi komentar

DRAGO MI JE ŠTO ĆEŠ I TI BITI DIO OVE ZAJEDNICE

Prijavi se da u svoj sandučić dobivaš motivaciju, savjete, vježbe, promocije i budeš dio ove fenomenalne zajednice.

Pročitala/o sam Izjavu o privatnosti i Uvjete korištenja i slažem se s njom*

HVALA NA PRIJAVI!