Meditacija – je li to nešto za mene?

Što ti prvo padne na pamet na spomen riječi “meditacija”? Zvuči li ti kao nešto nedostižno, neprikladno? Privlači te, a ne znaš kako početi?

U srednjoj školi počela me privlačiti yoga i meditacija. Kupila sam si DVD s Renatom Sopek i bila sam jako ponosna na sebe jer meditiram. Sama sam sebi bila pomalo smiješna kako sjedim u sobi i u zen sam fazi. Sa 16 godina sam dobila svoju osobnu mantru i počela prakticirati Divine meditaciju. Tada sam osjetila golemu snagu i moć toliko jednostavne tehnike.

Meditacija nije ništa mistično, komplicirano, . Meditacija je jedan on najsnažnijih alata za uklanjanje stresa (ovo je znanstveno dokazano). Postoje različite vrste meditacije – vođena meditacija, meditacija na svijeću, zen meditacija, meditacija na zvuk te brojne druge. Ono što osobno prakticiram je Divine meditacija (meditacija na zvuk) koju sam naučila u DEP-u. Ova meditacija mi savršeno odgovara. Od samog početka sam oduševljena njenom jednostavnošću i efektima koje donosi. Nema odricanja, živiš svoj život, samo ujutro i navečer ubaciš u svoju rutinu 15 – 20 min meditacije. To ti je kao pranje zubi. Kada vidiš dobrobiti, ne želiš propustiti. Sve je tako jednostavno.

Postoji izreka Čovjek ne vjeruje dok ne osjeti na vlastitoj koži tako da mogu reći da istraživanje o dobrobitima meditacije svakodnevnom istražujem na sebi samoj i mjerljvi rezultati su fantastični. Otkrila sam (i svakodnevno otkrivam) mnogo skrivenih talenata za koje nisam znala da ih imam, tokom dana se ne umaram – to mi je vrlo važno jer sam radoholičarka, u 9 godina se nisam nikada razboljela, odnos s partnerom mi je skladan – svakodnevno zajedno meditiramo i na taj način stvaramo harmoniju u vezi.

Ako želiš živjeti manje stresno, želiš postići veću opuštenost tokom dana, imati više energije, popraviti svoje psihofizičko stanje, riješiti se trauma, popraviti svoje raspoloženje, biti uspješniji na poslu, razviti svoju kreativnost, imati super ideje….Daaa! Meditacija je nešto za tebe!

Ukoliko želiš naučiti Divine meditaciju slobodno me kontaktiraj.

 

Voljela bi čuti tvoja iskustva. Prakticiraš li neki oblik meditacije? Kakvi su dojmovi? Osjećaš li neke promjene u životu? Ostavi mi komentar jer me jako zanima tvoje mišljenje i iskustva.

Love,

Petra

1 Comment
 • Sandra Belošević
  Posted at 20:57h, 23 listopada Odgovori

  Draga Petra,

  Željela bi naučiti Divine meditaciju. Pratim tvoj rad već duže vrijeme i veselim se svakom novom blogu jer uvijek naucim neato novo i korisno. Svidjela mi se jako meditacija oprastanja i tvoja online radionica snaga žene.
  Stvarno si super i zracis posebnom energijom koja je zarazna ❤❤

  Molim te da me naucis Divine meditaciju kako bi lakse mogla pratiti i prakticirati sve tvoje meditacije.

  Hvala ti ❤

Post A Comment

Iskoristi sada promo cijenu povodom dana žena

X