Vjeruješ li u sebe?

Koliko puta ti se dogodilo da si htjela/htio napraviti neki korak u željenom pravcu no javio ti se onaj “zločesti” glas u glavi koji ti je rekao kako nisi dovoljno dobar, kako ne možeš uspjeti? I nekako kao da svaki puta povjeruješ tom glasu i odustaneš. Prepoznaješ li se u tome? Taj glas stoji na tvom putu do ostvarenja ciljeva i življenja života kakvog želiš i zaslužuješ. Iako na nekoj razini shvaćaš kako te on sabotira i kako ga ne bi trebala/o slušati ne uspijevaš u tome, a sumnja u vlastite sposobnosti ti samo još više raste. 

Zašto nam se to događa?

 

Prvi i najveći razlog su naša vlastita uvjerenja koje smo dobili od svojih roditelja i obitelji, prijatelja, kolega, partnera ili smo jednostavno neke stvari koji drugi govore prihvatili, te se uopće nismo trudili ispitati istinitost tvrdnji te jesu li one korisne i podržavajuće u našim životima.

Da krenemo, uvjerenja dobivamo prvobitno u našem djetinjstvu, ono što nam roditelji govore dok smo bili mali postepeno gradi našu ličnost i formira naša razmišljanja i pogled na život. Mi nismo rođeni s uvjerenjima, ona su stečena. Samo da se u startu razumijemo, roditelje možeš kriviti do neke 15. godine, nakon toga imaš potpuno moć promijeniti svoja uvjerenja 😉 Ja sam imala sreću odrasti uz divne roditelje koji su me podržavali gotovo u svemu što sam radila, dolazili su na moje plesne predstave, pljeskali i fotografirali me iz prvih redova, kada bi dobila jedinicu u školi zajedno smo se tome smijali, motivirali su me da uvijek probam nešto i vidim je li mi odgovara, naučili me da nikada ne odustajem i ono na što sam im najviše zahvalna – naučili su me cijeniti sebe i svoj rad. Jedino negativno uvjerenje koje sam osvijestila da nosim iz svog djetinjstva je ono da sam smotana, no uspješno sam ga promijenila.

Kažem, imam sreću jer sam odabrala takve roditelje, no s druge strane mnoga djeca od svojih roditelja “na dar” dobivaju ograničavajuća uvjerenja. Prema nekom istraživanju djeca otprilike 70% toga što čuju u danu su ograničenja poput “nemoj, pasti ćeš.”, “pazi da te…”, “ne možeš to” i sl. Ovom vam pišem kako bi vas potakla na razmišljanje, ukoliko imate djecu ili planirate imate, da vodite računa što im govorite, jer vi ćete biti odgovorni za njihovo samopouzdanje u budućnosti.

Vježba Mijenjanja uvjerenja

1) Razmisli koja uvjerenja imaš u svom životu, a utječu na tvoje samopouzdanje i vjeru u sebe. Zapiši ih na papir. Zapitaj se kako bi ti život izgledao kada ta uvjerenja ne bi bila istinita?

2) Izaberi jedno novo uvjerenje koje će graditi tvoje samopouzdanje, neka to bude uvjerenje koje najviše želiš imati u sebi. Zapiši ga poput afirmacije i počni se ponašati kao da vjeruješ da je to istina u tvom životu.

Dozvoli sebi probati…probati ponovno…ponovno

Sve što želimo ostvariti nalazi se s druge strane naših strahova. Mnogo puta nam se dogodilo da smo samo jednom zbog doživljenog “neuspjeha” počeli sumnjati u sebe. Zbog tog jednog puta propuštamo toliko divnih prilika u životu. Ako u ovom trenutku dok čitaš imaš jako malo vjere u sebe možda bi bilo dobro da već danas napraviš neki korak u svom životu. S čime si trenutno nezadovoljna/an u životu, što želiš promijeniti? Zapiši si na papir i već sada donesi odluku da ćeš napraviti i najmanji korak da to promijeniš. Duboko udahni i s novim uvjerenjem zakorači i napravi taj korak! Kada uspijemo ostvariti bilo koji cilj raste nam samopouzdanje i serotonin – hormon sreće. S malim koracima koje radimo mi gradimo vjeru u sebe.

Imam i ja svoju tajnu koja mi pomaže vjerovati u sebe

Vrlo rano sam (s 19.godina) pokrenula vlastiti biznis i upustila se u sve što on donosi. Bit ću iskrena, okolina je jako sumnjala u mene. Govorili su mi kako mi je bolje zaposliti se negdje, završiti fakultet jer situacija je nestabilna, recesija je, a mi (Karlo i ja) nemamo znanje o biznisu. Razmislila sam kako žive osobe koje mi govore da ne mogu, vode li oni svoj biznis, koliko zarađuju, ostvaruju li svoje ciljeve, jesu li sretni i sl. Zaljučila sam da mi njihovo mišljenje nije relevantno jer proučavajući njihov život shvatila sam da su to “prosječne” osobe koje žive u strahu i ne ostvaruju mnogo. Tada sam naučila da ću slušati samo sebe i slijediti svoju intuiciju. 

Imajte na umu da gotovo svi koji vam daju neke savjete, prijedloge i sugestije, djeluju iz svog stanja svijesti i žele vam najbolje, no nije najbolje uvijek isto za vas i njih! 


Alberta Einsteina su izbacili iz škole s dijagnozom kako mu učenje ne ide od ruke, Oprah su odbili da radi za jednu TV kuću jer su rekli da je prekrupna za TV, Walt Disney-a su otpustili kada je radio za jedne novine jer su smatrali da nije dovoljno kreativan. Da su oni slušali što im drugi govore, ne bi nikada ostvarili svoj potencijal.

Vjeru u sebe ćeš izgraditi ako za početak prestaneš slušati svačije mišljenje. Napiši si svoj cilj, odredi što je to što želiš ostvariti i samo idi prema njemu. Koliko god ti je možda izazovno i želiš podijeliti neku svoju ideju ili željeni cilj s prijateljima, probaj ga zadržati za sebe, a energiju koju bi inače uložila/o u razgovor s bližnjim osobama, uloži u razvijanje ideje, pisanje akcionih koraka i razvoj strategije kako ćeš to ostvariti. Vidjet ćeš koliko ćeš brže ostvariti željeni cilj, a tvoje samopouzdanje će rasti. 

I ONO NAJBITNIJE – EDUCIRAJ SE & ULAŽI U SEBE

Neki dan gledala sam intervju s Grant Cardone u kojem je izjavio kako je on potrošio milijune na svoje samopouzdanje jer ako ti ne vjeruješ u sebe, nitko drugi neće! On je jedan od najbogatijh poduzetnika u Americi danas.

Ne moraš imati milijune, možeš početi i s malim ulaganjem. Moja online radionica “Samopouzdanje” koju je do sada kupilo više od 2000 ljudi će ti dati tehnike i alate kako da povećaš vjeru u sebe i postaneš samopouzdana osoba. Odabrala sam najsnažnije i najefikasnije tehnike i metode od kojih sam kreirala ovaj webinar, koje su meni,kroz dugodišnji rad na sebi, pokazale najveće rezultate u polju samopuzdanja. Imaš neograničen pristup sadržaju tako da lekcije možeš ponavljati kada god poželiš.

PRIJAVI SE SADA

TVOJ PUT DO SAMOPOUZDANJA IZGLEDA OVAKO

LEKCIJA 1 MOTIVACIJA

Započinjemo webinar mojm motivacijskom pričom kako bi ti odmah u startu dala motivaciju da znaš da je sve moguće i da s užitkom kreneš raditi na svom samopouzdanju.

LEKCIJA 2 SELF IMAGE

U ovoj lekciji naučit ćeš kako povećati svoj self-image (sliku u sebi) uz pomoć snažne transformacijske meditacije koja će te dovesti u dublja stanja svijesti u kojima ćeš otkriti svoj potencijal. Ovu meditaciju možeš preuzeti kako bi je svakodnevno mogla/ao prakticirati za povećanje svog samopouzdanja i energetskog polja.

LEKCIJA 3 FOKUS

Je li ti poznat onaj osjećaj kada si u nekoj stresnoj situaciji i jedino na što se možeš fokusirati je vlastita napetost i nervoza? Samo si svjestan sebe i svojih mana u tom trenutku? U ovoj lekciji naučit ću te kako promjenom fokusa možeš utjecati na vlastito samopouzdanje.

LEKCIJA 4 VJERA U SEBE

Vjera u sebe je jedan od najvažnijih koraka za postizanje uspjeha u svim aspektima života. U ovoj lekciji naučit ćeš kako vjerovati više u sebe.

LEKCIJA 5 TEPIH SAMOPOUZDANJA

U ovoj lekciji naučit ćeš jednu snažnu vježbu sidrenja – tepih samopouzdanja koja će ti služiti u svim situacijama kada ti je potrebno da zasjaš u punom sjaju – samopouzdanju u bilo kojem aspektu života.

LEKCIJA 6 15 MINUTA DNEVNO

Disciplina je ključ uspjeha. Ako želiš biti samopouzdana osoba, važno je svakodnevno raditi na tome. U ovoj lekciji vrijeme je da napraviš svoj dnevni plan za akciju i vlastitu disciplinu.

 

Plan do samopouzdanja izgleda fenomenalno, zar ne? Klikni ovdje i iskoristi veliki popust na radionicu Samopouzdanje.

No Comments

Post A Comment

PRIJAVI SE SADA - ima još samo nekoliko slobodnih mjesta

X