petra čutuk detoksikacija uma tijela negativne misli meditacija vizualizacija

Je li ti je vrijeme za detox uma?

“Prosječan čovjek u danu ima 50.000 – 70.000 misli, to nije zabrinjavajuća činjenica. Zabrinjavajuće je to što je 90% naših misli jednako kao dan prije, kao dan prije, kao dan prije…”

Pronalaziš li sebe u ovom citatu? Uviđaš li kako neke tvoje brige, strahovi, se samo ponavljaju iz dana u dan? Osjećaš li kako se nalaziš u začaranom krugu?

Nastavi čitati ako želiš:

  • saznati je li ti je potreban detox misli kako bi lakše napredovala/o
  • naučiti zašto je važna detoksikacija naših misli
  • saznati kako se osloboditi negativnih misli
  • saznati više o praksi koja meni pomaže
  • dobiti konkretan savjet što možeš odmah sada početi prakticirati za oslobađanje negativnih misli

Neki dan naišla sam na objavu jednog poznanika u kojoj izražava nezadovoljstvo vlastitim životom, ovom godinom i veseli se 2019. jer će mu možda donijeti nešto bolje. I vjerujem kako on nije jedini, kako bi se pronašlo još mnogo istomišljenika. Mnogi čekaju bolje sutra, iako ne poduzimaju odgovornost da kreiraju život kakav žele, stvore “sutra” koje će biti inspirativno, u kojem će osloboditi svoj potencijal i živjeti svoju svrhu. Ponavljamo svoje postupke, naše misli, uvjerenja, te ukoliko ne radimo na njihovom reprogramiranju, iz dana u dan, iz godine u godinu, ona ostaju potpuno jednaka, a kao rezultat tome dolazi nezadovoljstvo životom. Jer ukoliko uvijek ponavljaš jednaki recept, krajnji proizvod ili rezultat će biti uvijek isti, zar ne?

Ovo su najčešći znakovi da nam je potrebno osloboditi se nepodržavajućih misli tj. napraviti detox uma:

Zarobljen u prošlosti 

Koliko toga pamtiš iz prošlosti? Sjećaš se vlastitog neuspjeha i svaki puta kada pomisliš pokrenuti se u životu, sjetiš se tog puta kada nisi uspjela/o? Kada želiš privući ljubavnog partnera u svoj život, sjetiš se prošle veze koja nije imala sretni kraj? Zašto toliko dozvoljavamo prošlosti da upravlja našim životima kada je to samo priča koja je završila?

Razlog je što nam prošla iskustva, emocije i osjećaji daju određeni smisao i sigurnost. I koliko god se ponekad držali prošlosti i smatrali je važnom za donošenje odluka u sadašnjem trenutku, to nas jako blokira i drži u zoni komfora. Primjerice, odlučila si pokrenuti vlastiti posao i ideja nije bila održiva te je posao doživio propast. Danas ti se javila nova poslovna ideja, nešto što je tvoja strast, no priča tvoje prošlosti nema sretni kraj. Tvoj racio počinje živjeti tu priču prošlosti i govori ti da odustaneš, što na kraju i radiš. U takvim situacijama tvoja prošlost radi protiv tebe i nisi dozvolio niti započeti pisati novu priču svog života. Zamisli samo koliko toga propuštaš zbog vlastite prošlosti? Koliko novih ne ispričanih priča sa sretnim krajem?

OSJEĆAŠ UMOR, BEZVOLJNOST  I nedostatak energije?

Danas živimo jako ubrzano, a količina stresa raste proporcionalno našem životnom tempu. Mnogima se događa da tokom dana samo osjećaju pad energije, a neki se čak bude bezvoljni i umorni. Jesi li među njima? Opterećuju li te vlastite misli?

Svakodnevno se susrećemo s mnogo izazova. Financije, obaveze, emocije, međuljudski odnosi, neočekivane situacije, stavljaju naš um u stanje “pretjeranog razmišljanja”. Ovo stanje u koje upadamo jako troši našu mentalnu i fizičku energiju. U prošlosti sam se znala staviti u poziciju u kojoj ne vidim izlaz, konstantno sam se opterećivala vlastitim negativnim mislima i nikako nisam mogla postići željene rezultate. U mojoj glavi stalno se vrtjelo tisuće slika, kombinacija, mogućih ishoda i bilo mi je izazovno čak i u meditacijama smiriti svoj um. Budila sam se mrzovoljna i bezvoljna i na kraju sam shvatila da mi je potreban dobar odmor kako bi pronašla drugo rješenje i kako bi kreirala nove, podržavajuće misli. Trebaš shvatiti da je naš um poput majmuna, razigran, aktivan, dnevno imamo između 50 i 7o tisuća misli, a promjene dolaze onda kada naučimo utišati vlastiti um kako bismo se mogli usmjeriti samo na stvaralačke, podržavajuće misli koje će nam pomoći da kreiramo stvarnost kakvu želimo.

Ako se možeš poistovjetiti s ova dva primjera, onda je detox misli nešto što će ti donijeti novu energiju i transformacije u život.

Moje iskustvo detoksikacije uma

U vremenu u kojem živimo sve je više savjeta kako biti sretniji. Susrećem se s mnogim klijentima koji pokušavaju samo afirmirati svoja željena stanja i kada u tome ne uspijevaju, javlja im se određena frustracija. Važno je razumjeti da svaka naša misao, emocija, stvara određenu psihofizičku reakciju u našem tijelu i kako bismo promijenili svoje misli, trebamo promijeniti stanje u kojem se nalazimo, a to je jako povezano s našom fiziologijom. Moja svakodnevna praksa, nezaobilazni ritual su vježbe disanja i meditacija. To je najbolja higijena za tvoj um i tijelo. Kao izuzetno kreativnoj osobi koja konstatno teži promjenama, novitetima (prepisujem opet to svom duplom Blizancu) najveći izazov je umiriti um i fokusirati se na misli koje su mi potrebne u sadašnjem trenutku. Jako sam zahvalna što sam rano, sa svojih 16 godina, započela praksu duboke meditacije i tehnika disanja koje mi donose fenomenalne rezultate. U čemu je tajna? Recimo da imaš neki svoj željeni rezultat, kako bi ga ostvario potrebni su određeni koraci, a kako bi započeo te korake važno je stanje iz kojeg krećeš. Ako je tvoj cilj pokrenuti vlastiti posao, a trenutno se nalaziš u strahu od neuspjeha, tvoji koraci bit će pokrenuti iz energije straha. Vjerojatno iz takvog početnog stanja javit će ti se opterećujuće misli, sjetit ćeš se vlastite prošlosti i mnogi ne dođu do željenog rezultata iz ovakavog stanja. Meditacija i tehnike disanje mijenjaju naše početno stanje. Tehnike disanja pune nas energijom, kisikom (najvažnijom hranom za naš cjelokupni organizam) i izbacujemo čak 70% toksina iz tijela, kao i iz našeg uma. Disanje te zaista pročišćava na svim nivoima, donosi ti svježinu i novi pogled. Meditacija je najjednotavniji ritual mentalne higijene koji ti omogućava osloboditi se negativnih misli, uvjerenja i pomaže ti razviti mentalnu energiju i fokus. Kada prakticiraš meditaciju tvoje misli će postati snažnije, jednousmjerene i s lakoćom ćeš ostvarivati željene rezultate. Mnogi smatraju kako je meditacija monotona, dosadna i namijenjena isključivo spiritualnim osobama. To nije istina. Tišina u koju ulaziš u meditaciji nije prazna već je puna odgovora jer svi odgovori nalaze se unutar nas.

Što možeš već sada napraviti za detox vlastitog uma?

1) Počni zapisivati svoje misli. Uzmi jednu bilježnicu i idući 7 dana promatraj svoje misli. Zapiši one koje te ne podržavaju i primijetit ćeš kako se neke od njih ponavljaju iz dana u dana. Nakon 7 dana dobro prouči napisano i zapitaj se što ti pozitivno donose te misli? Kako bi ti život izgledao kada one ne bi bile istina? Zapiši nove, podržavajuće misli koje ćeš početi čitati svakodnevno kako bi ih tvoj mozak programirao i počeo usvajati nove načine razmišljanja.

2) Danas napravi najveći korak za sebe i počni meditirati. U ovom videu pripremila sam besplatnu vođenu meditaciju za početnike, kao i one iskusne koja će ti pomoći da se opustiš od stresa i umiriš vlastiti um.


A što kada bi ti netko rekao da postoji program Detox tijela & uma & emocija?

Postoji 🙂 Ponosna sam jer sam kreirala revolucionarni program koji se ne bavi samo detoxom tijela, već je ovo program koji gleda na tri povezana aspekta svakog od nas, a to su tijelo, um i emocije. Kako bismo se regenerirali, unijeli novu, pozitivnu energiju i započeli snažne životne transformacije važno je očistiti se nakupljenog negativnog sadržaja na svim slojevima. Ovaj online program nije kratkoročna investicija, već ulažeš u svoju sadašnjost i budućnost. Imaš neograničen pristup vježbama i sadržaju tako da kada god osjetiš potrebu da ti je potrebno čišćenje na nekom nivou, možeš ponoviti ovaj program. To je zaista fenomenalno, zar ne?

U samo jednom programu dobit ćeš sve ovo:

✔ tehnike disanja koje povećavaju količinu kisika, pomažu u procesu izbacivanja toksina (70% toksina izbacujemo pravilnim disanjem), jačaju solarni pleksus, daju nam stabilnost

✔ informacije i savjete o važnosti vode u detoxu

 fizičke vježbe za cirkulaciju, poticanje izbacivanje toksina

✔ post program za kompletan detox tijela prema drevnoj recepturi

 program prehrane nakon detoxa

✔ najmoćniju tehniku za čišćenje vlastitog uma: meditaciju koja će ti pomoći da se oslobodiš prošlosti, strahova oko budućnosti i naučiš živjeti u sadašnjem trenutku

✔ tehniku kako očistiti svoju vremensku liniju života

✔ kako voditi svoj dnevnik emocija kako bi osvijestio koje su trenutno najizazovnije emocije koje želiš promijeniti

✔ tehniku za zamjenu emocija na nesvjesnom nivou

✔ tehnike za svjesno mijenjanje emocija u određenim situacijama

ISKORISTI SADA PRILIKU, ZAPOČNI SVOJ DETOX PO PROMOTIVNOJ CIJENI SADA.

Da rezimiramo, u cijenu je uključen: program detox tijela, detox emocija, detox uma + dodatne fizičke vježbe za detoksikaciju i neograničen pristup sadržaju.

KLIKNI OVDJE I PRIJAVI SE

 

No Comments

Post A Comment

PRIJAVI SE SADA - ima još samo nekoliko slobodnih mjesta

X