Petra Cutuk Vjeruj Traži Manifestiraj Zdravlje Meditacija Vježbe Disanja Samopouzdanje Posao Emocije Savjet Radionica

Kako upravljati vlastitim emocijama

Koliko puta ti se dogodilo da “ne možeš izaći na kraj” sa svojim emocijama? Poznat ti je onaj osjećaj kada tokom samo jednog dana promijeniš cijelu paletu raspoloženja? I onda nam PMS nam stavi točku na “I”, hormoni nas pogode u “sridu” te same sebi postajemo smiješne koliko znamo biti nestabilne.

Ah te emocije, odgovorne su za toliko toga što nam se događa u životu. Divna je stvar da ih možemo kontrolirati, sama činjenica da je svako ljudsko biće slobodno jer može samo odabrati svoje misli, stvoriti svoje emocije daje nam slobodu i motivaciju kako smo sposobni sami uzeti život u svoje ruke i napraviti promjenu. U svakom aspektu naših života, emocije su te koje igraju ključnu ulogu. Ako ti netko “digne živac” na poslu, postaješ emocionalno uznemirena što će utjecati na tvoju efikasnost, fokus i na kraju na tvoje zdravlje.

Kroz dugogodišnji rad na sebi putem meditacije i raznih tehnika koje svakodnevno primjenjujem, uspjela sam ovladati svojim emocijama. Sada kada s ovim iskustvom pogledam na emocije, shvaćam da je princip vrlo jednostavan. I sama sam prolazila kroz oluje emocija koje su me sputavale i osjećala sam se kao da sam njihov rob. Od snažnih emocija nisam imala hrabrosti učiniti pomak u svom životu, strahovi su utjecali na moje bubrege koji nisu najbolje funkcionirali. Da, možda nisi znala, ali svaka emocija utječe na određeni organ. Pozitivne emocije će stvoriti zdravo tijelo. Ključ sretnog i uspješnog života je ovladati vlastitim emocijama.

Vjerojatno se pitaš, koji je prvi korak?

  1. Prvi korak je prihvatiti činjenicu da sami odabiremo svoje emocije. Prihvaćaš li je?
  2. Stvori svoju mantru. Svaki puta kada se nađeš u situaciji koja te uznemirava ili osjećaš nestabilnost, ponavljaj u sebi svoju mantru. Tvoja mantra može glasiti: “S lakoćom upravljam svojim životom. Sada odabirem samo pozitivne misli za sebe.”
  3. Vodi dnevnik emocija. Jedan od važnih segmenata na radu s emocijama je osvijestiti ih. Kako bi to postigli, dnevnik je odlična, oslobađajuća stvar. Svaki dan zapiši svoje emocije. Ukoliko su se u danu dogodile neke stresne situacije, zapiši kako si se osjećao/la. Na ovaj način ćeš imati pregled u svoje emocije te ćeš moći pratiti promjene.
  4. Svaki dan odvoji vrijeme za meditaciju. Meni je meditacija jako pomogla da naučim transformirati negativne emocije u pozitivne. Kreirala sam za tebe kolekciju meditacija za iscjeljivanje emocija koju možeš prakticirati OVDJE.

 

Jesi li spremna promijeniti svoj život? Da bi ti olakšala život kreirala sam ovu radionicu PMS – Postani Majstorica Sreće u kojoj ćeš dobiti sve tehnike i alate koji će ti pomoći da uspješno upravljaš vlastitim emocijama.

Voljela bi čuti tvoja iskustva. Koliko često mijenjaš svoje raspoloženje? Koče li te tvoje emocije ponekada?

Love,

Petra

No Comments

Post A Comment

Iskoristi sada promo cijenu povodom dana žena

X