Petra Cutuk Vjeruj Traži Manifestiraj Zdravlje Meditacija Vježbe Disanja Samopouzdanje Posao Jednorog

Kojih 6 koraka je ovu godinu meni učinilo fenomenalnom?

Kako nam ova 2017. odmiče kraju tako ovih dana intenzivno razmišljam o njoj, o svemu što se događalo. Zaručila sam se, vrijeme sam provodila s ljudima koje volim, upoznala sam divne ljude i suradnike, pokrenula nove projekte, održala radionice koje je prošlo oko 600 polaznika ove godine, preselila se u kuću iz snova u Istri, radila na sebi, unaprijedila svoje znanje… to su samo neki od uspjeha na kojima sam jako sretna.

Zahvalna sam na svemu što sam postigla, na svim lekcijama koje sam naučila i želim s tobom podijeliti 6 fenomenalnih koraka koje sam ja prakticirala u ovoj godini, a donijeli su mi divne uspjehe.

Prvi korak – pozitivan stav

Kaže se da s kakvom energijom uđeš u Novu godinu da će takva energija biti u cijeloj godini. Meni je ovo jako važno, te se jako dobro pripremim za svaki ulazak u Novu.  Dane prije Nove provodim u intenzivnom radu na sebi, meditiram, opuštam se, zahvaljujem se na svemu što sam postigla u ovoj godini, radim energetsko čišćenje i to me sve motivira da s veseljem uđem u Novu i radujem se svemu što me tamo čeka. Programiraj svoj um da nije važno gdje se sada nalaziš, važno je kamo ideš. U smislu da nije važno što nam se događalo u ovoj godini, možda je za nekoga bila najizazovnija do sada,  u životu je sve moguće i zato vjeruj da je 2018.godina u kojoj ćeš ostvariti sve što poželiš. I neka ti ta misao izazove veliki osmijeh na lice s kojim ćeš ući u fenomenalnu 2018.

Drugi korak – napiši svoje ciljeve

Kada znamo koji su nam ciljevi, onda lako nađemo način da ih ostvarimo. Meni su u životu ciljevi jedna od najvažnijih stvari, volim u svakom trenutku znati gdje idem, što želim od svog života jer mi to daje motivaciju svako jutro da se pitam što danas mogu napraviti da ostvarim svoj cilj. Iskoristi ove dane da napišeš ciljeve za 2018.godinu i radi svakodnevno na tome da ih ostvariš. Nekoć nisam pravilno postavljala ciljeve i shvatila sam da je to bio najveći razlog zašto iste ne ostvarujem. Bila sam skromna, pisala sam premale ciljeve i takvi su se ostvarivali. U životu je sve moguće, neka i tvoji ciljevi budu takvi – magični!

Treći korak – investiraj u sebe

Prošlo je vrijeme izgovora: nemam vremena za sebe, došlo je vrijeme da investiraš u sebe i sebe staviš na prvo mjesto! Tvoje tijelo je jedino mjesto u kojem ćeš živjeti do kraja života i zato mi vjeruj da je ovo najbitnije za razvoj tvog duha, tijela i emocija. Napravi svoj dnevni raspored u koji ćeš staviti barem 30 min dnevno za sebe – za meditaciju, tehnike disanja, pisanje ciljeva i sl. Svi uspješni ljudi imaju vrijeme za sebe, želiš li i ti biti još uspješnija osoba?

Četvrti korak – očisti se negativnih emocija

Razvila sam pravilo u ovoj godini da imam samo 5 minuta da budem u negativnom raspoloženju. Kada me netko naljuti, rastužim se, zabrinuta sam, stvorila sam mehanizam da za 5 minuta promijenim svoje stanje, usmjerim pažnju na nešto pozitivno. Shvatila sam koliko je život kratak, koliko nam se divnih stvari događa na kojima možemo biti sretni i zahvalni, a mi često pažnju fokusiramo samo na ono negativno.

Peti korak – Vjeruj da je sve moguće

Ovo je godina u kojoj sam stavila svoj prvi tattoo – jednoroga koji mi je u meditaciji došao kao simbol da vjerujem da je sve moguće. Toliko mi se toga dogodilo u ovoj godini koji potvrđuju da je vjera najbitnija. Bilo je trenutaka kada sam riskirala, izlazila iz zone komfora i znala sam da će ishod biti pozitivan ma koliko “golim okom” izgledalo nemoguće. Vjeruj i ti u svog jednoroga, vjeruj da je život magičan i takav će ti i biti.

Šesti korak – “jaši konja kojeg si odabrao”

Malo humora u ovaj bitan korak 😉 Često nam se događa da nešto započnemo, prakticiramo to 3 dana i onda odustanemo. Poznato ti je to? U ovoj godini sam jako radila na svojoj ustrajnosti i sve nove odluke koje sam donosila vezano za svoju praksu, razvoj života, posao i sl. sam postavila cilj da ću 21 dan raditi to bez iznimke kako bi vidjela dobrobiti. 21 dan je ključ, to je i znanost utvrdila jer toliko nam je potrebno da nešto usvojimo kao naviku i dobijemo rezultate. Ovo je važno i kod novogodišnjih odluka, jer se pokazalo da već 7.dan odustajemo i vraćamo se na staro. Iz tog razloga kreirala sam Facebook grupu “Nova godina = Novi ja” u koju možeš zatražiti članstvo gdje ćemo prvih 21.dan u 2018.raditi na ustrajnosti, motivaciji, vodit ću vas

 

Najbolji trenutak za promjenu je sada, sada imaš priliku napraviti veliki korak za 2018.godinu, dobiti tehnike i alate koji će ti omogućiti da radiš na svih ovih 6 najvažnijih koraka koje sam navela. Zbog jako velikog interesa iz raznih dijelova Hrvatske i šire, odlučila sam kreirati ONLINE radionicu Nova godina = Novi život koja će se održati 29.12.od 18 do 21h u zatvorenoj Facebook grupi. Velika prednost ove radionice je da je možeš gledati i slušati u terminu (do 2.1.) koji tebi najviše odgovara i to iz udobnosti vlastitog doma.

Od srca ti želim da kreiraš 2018.godinu onakvom kakvu želiš i da ostvariš sve ciljeve!

Love,

Petra

2 komentara
  • Adrijana Kovačević
    Posted at 10:25h, 22 prosinca Odgovori

    Prekrasno i pozitivno

  • Kristina
    Posted at 23:54h, 23 prosinca Odgovori

    Predivnoo napisano, nadahnjujuce ❤️

Post A Comment

Iskoristi sada promo cijenu povodom dana žena

X