Novi JA: Kako ostvariti ciljeve

I zakoračili smo u 2020; otvorili novo poglavlje u kojem, kako volim reći, trebamo biti extra zahvalni jer smo dobili 366 dana, 366 novih mogućnosti. Jesi li zahvalna/an na tome?

Meni je godina počela sjajno, jučer ste me obasipali predivnim čestitkama povodom objave moje trudnoće i stavili me u jedno divno raspoloženje. Hvala vam na tome! Odlučila sam napraviti mali serijal: Novi Ja u kojem ću kroz nekoliko blog postova podijeliti s tobom ideje, savjete i neka moja iskustva kako možeš ovu godinu učiniti fenomenalnom, kako postizati uspjehe, kako bolje njegovati svoj duh i tijelo. Vjerujem da će ti se svidjeti 😉

Novi Ja: Kako ostvariti ciljeve je naziv ovog prvog posta jer postavljanje ciljeva je ključno ako želimo početi kreirati promjene u svom životu. Dokle god ne znaš što želiš, dokle god nemaš jasno definirane ciljeve, lutati ćeš u životu.

Uvijek je dobro poslušati nečiju strategiju umjesto da na svojoj koži baš svaki puta moraš osjetiti što znači ići težim putem, zar ne? Ja sam godinama lutala u životu, bez jasnog cilja, dok je moj sanjar maštao i bivao tužan jer se ti snovi ne ostvaruju. Meditirala sam, disala, bila pozitivna, no to u slučaju ciljeva nije dovoljno. Tada sam naučila kako postavljati ciljeve i na moju veliku radost su se od tog trenutka krenuli ostvarivati. Da se razumijemo, divno je sanjarati, a snovi i želje nisu ciljevi, kada im dodamo dozu konkretnosti, zapišemo, postavimo, onda postaju ciljevi prema kojima se počinjemo kretati.

Ciljevi se zapisuju, a u glavi se mašta

Ovo je ključ svakog tvog cilja! Zapisati ga na papir. Mnogi moji klijenti kada krenemo raditi ciljeve počnu uzdisati jer im pisanje nema smisla (na prvi pogled) jer kažu kako oni to sve jako dobro imaju u svojim glavama. Jedan od razloga zašto se ciljevi zapisuju je taj što se na neki način svojim rukopisom, energijom, obvezuješ da ćeš to ostvariti. S druge strane kada zapisujemo svoj cilj prema metodi koju ćeš naučiti u nastavku teksta, dobivamo nove ideje, uvide, uglove, cilj nam postaje puno jasniji. Naš um funkcionira poput majmuna, skače s teme na temu, i vrlo je izazovno držati fokus samo na jednu stvar neko vrijeme i zato kada razmišljaš o svom cilju, vjerojatno ti i druge misli “uskaču” i time ne možeš posložiti cilj kao onda kada ga zapisuješ na papir.

Znači, ako želiš u ovoj godini da tvoji snovi postanu ostvareni ciljevi, pripremi jednu predivnu bilježnicu i kreni pisati svoje ciljeve, proces je stvarno magičan i bitno je da tome pristupaš s pozitivnim stavom jer, zamisli, ti zapisuješ nešto što će se manifestirati i postati tvoja stvarnost, kako moćno, zar ne?

Formula koja će te dovesti do cilja

Kažu da nekada za uspjeh ne postoji formula, a za postavljanje ciljeva postoji 🙂 I stvarno odlično radi, spremna si probati?

Prvo da podijelim s tobom par smjernica. Kada pišemo ciljeve bitno je da su afirmativni jer naš mozak briše NE i zbog toga često ako razmišljamo o tome što ne želimo mi i dalje to imamo u svom životu. Ciljevi se pišu u sadašnjem trenutku. Možeš postavljati ciljeve za sve aspekte svog života: ljubav, karijera, financije, međuljudski odnosi, tvoj razvoj, zdravlje, emocije. Kod postavljanja cilja jako je bitno da si postavimo pitanje “Jesam li spremna platiti cijenu za ostvarenje tog cilja?”, jer ako nismo, taj cilj nije za nas i vjerojatno ga nećemo ostvariti. Svaka naša akcija ima svoju posljedicu, tako i svaki naš cilj. Kada ostvarimo neki cilj počinju se događati promjene u našem životu kao i životima naših bližnjih. Te promjene su cijena koju plaćamo.

Za početak, zapiši jedan cilj koji jako želiš ostvariti u ovoj godini. Tvoj prvi korak je da zapišeš datum kada se taj cilj ostvaruje i što točno ostvaruješ. U drugom koraku je vrijeme da se i probudiš sanjara u sebi. Ovdje postaješ režiser vlastitog života i piši scenarij ostvarenja tog cilja. Možeš opisati cijeli taj dan kada ostvaruješ cilj, jako je bitno da uključiš što više osjećaja jer što su nam snažniji osjećaji oni će nas bolje voditi do cilja. Nakon ovoga napiši što se sve mijenja u tvom životu i tvojoj okolini kada je cilj ostvaren, koje promjene se događaju. I posljednji korak je da pronađeš svoj ZAŠTO, on će te motivirati i u najtežim danima da ideš prema svom cilju. Pitaj se što je to što ovaj cilj čini tako važnim, što ćeš dobiti kada ga ostvariš.

I slobodno zapiši i više od jednog cilja 😉

Uživaj u procesu i napiši mi u komentaru ako ćeš prihvatiti ovu vježbu i početi pisati ciljeve.

P.s. Ovo je prilika za tebe

Ako želiš u ovoj 2020. godini upoznati Novog sebe, pomaknuti se u željenom pravcu u životu, iskoristi priliku koja je upravo ispred tebe. Pridruži se 21 dnevnoj coaching radionici po promotivnoj cijeni od samo 199 kn na kojoj dobivaš 21 video coaching vježbu, 21 vođenu meditaciju, moju podršku, podršku cijele grupe, praktične alate i vježbe koji meni pomažu da ostvarujem uspjeh. Velika prednost je što možeš pratiti radionicu u periodu kada tebi odgovara, gdje god se nalazila, i sve do 1.4. 2020. možeš ponavljati gradivo. Kroz ovu online radionicu naučit ćeš otpustiti prošlost, kako ostati ustrajan, kako izraditi vision board, kako stvoriti nove navike i još mnogo toga što će ti pomoći u stvaranju trajnih promjena.

Klikni ovdje i saznaj više.

Nema komentara

Objavi komentar

DRAGO MI JE ŠTO ĆEŠ I TI BITI DIO OVE ZAJEDNICE

Prijavi se da u svoj sandučić dobivaš motivaciju, savjete, vježbe, promocije i budeš dio ove fenomenalne zajednice.

Pročitala/o sam Izjavu o privatnosti i Uvjete korištenja i slažem se s njom*

HVALA NA PRIJAVI!