Petra Cutuk Vjeruj Traži Manifestiraj Zdravlje Meditacija Vježbe Disanja Samopouzdanje Posao Savjet Duhovnost Energija Sreća Ljepota Mozak

Slijediti svoje snove ili ostati “ziheraš”?

Osobno, uvijek biram ovo prvo. Bio je kraj srednje škole, svi su bili ubuđeni i ekstra entuzijastični odabirom svojih fakulteta, a ja nisam htjela ići niti na jedan. Odlučila sam da neću studirati. Na mali nagovor roditelja upisala sam dvogodišnju školu (privatni dizajn interijera) i znala sam da želim uvijek biti “svoj šef” koliko god to tada nerealno zvučalo. Znam da je većina mojih frendova bila poprilično skeptična što će od mene nastati s obzirom da ne idem na fakultet, no danas su svi ugodno iznenađeni.

Naš život je prekratak da bi ga potrošili na dane provedene u nezadovoljstvu. To je moja nit vodilja. Tada su mi u školi (dizajn) ponudili posao da radim u tvrtki koja projektira kupaonice, odlična plaća, dobra radna okolina, no ja sam rekla ne! Imala sam svoj plan, svoj san da ću biti dizajnerica interijera i krenula sam ga realizirati. Sa svojim partnerom otvorila sam tvrtku (imala sam 20 godina tada) i stav. Sretna sam jer sam tada donijela tu odluku, da slijedim snove ma koliko zvučali nemogući, teško ostvarivi. Ponekad ima dana kada nije lako, no ja sam sretna i zahvalna na svemu. Od svoje 20.godine učim na svim usponima i padovima koje sam proživjela na vlastitoj koži. I što slijedim snove, jer snovi su tu da postanu stvarnost.

Želiš li ti da tvoji snovi budu samo nešto nedostižno ili ćeš ih početi živjeti?

Možda nije svatko stvoren da bude poduzetnik, važno je gdje god se nalaziš učiniti svaki dan korak ka ostvarenju i življenju svojih snova. Život je kratak da bi cijelo vrijeme igrali na sigurno.

Ovo je samo moj stav, naravno da možda netko od vas ima drugačije mišljenje. Ako odabiremo nešto u životu samo zato što nam zvuči sigurno, smanjit ćemo mogućnosti koje se mogu otvoriti ako smo odlučili biti spontani i slijediti svoje snove. Pobrini se da radiš ono što voliš, ako vrijeme provodiš na poslu koji ne voliš, na kojem si nesretna, to je jako loše za tvoje zdravlje.

 

Što ako…? Slijedi svoje snove kako se sutra ne bi pitao/la što ako…

 

Sada je red na tebi. Slijediš li ti svoje snove ili si ziceraš? Je li ti ponekad žao što nisi slijedila/o snove? Što ti je iskustvo pokazalo? Ostavi mi komentar jer me jako zanima tvoje mišljenje i iskustva.

Love,

Petra

No Comments

Post A Comment

Iskoristi sada promo cijenu povodom dana žena

X