5 koraka za novi početak u 2020.

I došao nam je prosinac, mjesec kojem sam se naučila jako veseliti jer za mene predstavlja energiju zahvalnosti za godinu koju ostavljam iza sebe,  jedno uzbuđenje, novi početak, novu energiju godine koja je ispred nas. Dugo mi je trebalo da s ovakvom energijom počnem doživljavati prosinac. U prošlosti mi je bio mjesec “šamara realnosti” kada sam shvatila koliko toga sam malo ostvarila, koliko sam istih poteza napravila, mjesec u kojem sam se kritizirala i sa strahom bi čekala novu godinu. Zvuči li ti poznato?

Prosinac je mjesec paralelnih svjetova, s jedne strane imamo glamur, blještavilo, poklone, obilje, a s druge strane upoznavanje realnosti, analiza postignutog, prisjećanje na sve one naše planove s početka godine.

Vaga ti ne pokazuje kilograme koje si željela imati, i dalje si na istom poslu – nezadovoljna, financijska situacija ostala je ista, navike si promijenila na mjesec dana, pa se opet vratila na staro? Opusti se jer nisi jedina/i na ovom svijetu koji sada na teži način treba prihvatiti realnost. Ispred tebe je Nova godina, NOVI POČETAK koji ako želiš iskoristiti da stvarno bude drugačiji, primijeni ovih 5 koraka koje sam ti pripremila.

OTPUSTI

Uvijek volim povući paralelu s prirodom jer to je nešto što očima gledamo svakodnevno i svjedočimo promjenama. U jesen drveće otpušta svoje staro lišće kako bi napravilo prostora da u proljeće izraste još ljepše, zdravije, gušće. Bez straha da će nešto izgubiti, ovaj proces se konstantno događa u prirodi. I čovjek bi trebao biti poput drveta. Toliko toga iz prošlosti držimo na svojoj krošnji, toliko negativnih obrazaca, toliko tužnih sjećanja, toliko ljudi čuvamo u svojoj okolini koji su za nas toksični, no mi smo u strahu da nam krošnja ne ostane prazna. Naša krošnja zvana život već je izgubila svoj sjaj, svježinu i sami počinjemo osjećati taj teret koji nosimo na sebi. Nezadovoljni smo, radimo stvari koje nas ne čine sretnim, ne isprobavamo nove stvari, bojimo se…

Prepusti se procesu. Kada otpustiš sve staro, trulo, sve što te ne podržava, što te vuče dolje, otvorit ćeš prostora novoj energiji. Razmisli sada dok ovo čitaš, a možeš i zapisati u svoju bilježnicu, kakvo je tvoje lišće? Što je to što teško otpuštaš, a vrijeme je da to napraviš?

OPROSTI

Kako nam je došao kraj ove godine, sada smo vjerojatno u nekim procesima, razmišljanjima, analiziramo što smo postigli, prisjećamo se onih ambicioznih planova s početka godine koji se nisu ostvarili i kod mnogih se baš u ovo vrijeme javlja anksioznost, nezadovoljstvo i počinjemo kritizirati sebe. Vrijeme je da oprostiš sebi i budeš blag(a) prema sebi, jer u svakom trenutku radimo najbolje što znamo, koristeći resurse koji su nam tada dostupni. Jako je važno osvijestiti svoje postupke, sagledati gdje imamo prostora za napredak, no pogrešno je probuditi ljutnju u sebi, grižnju savjesti i početi se na neki način kažnjavati. Pohvali se što si spremna/an za novi početak, što si preuzeo odgovornost za vlastiti život i s takvom energijom zakorači u svoju 2020! S druge strane, ako u tvom životu postoje neke osobe kojima već dugo zamjeraš, gajiš negativne emocije prema njima, vrijeme je da im oprostiš. Desmond Tatu je rekao: “Kada nekome oprostiš, time si spreman stvoriti priliku za novi početak.”

VJERUJ

Ako ti ne vjeruješ u svoje snove i u sebe, tko će? Za svaki novi početak, za svaki pozitivni ishod, potrebna nam je vjera. Vjera po meni sve pokreće i zato na ruci imam tattoo jednoroga koji sam usidrila kao simbol da je sve moguće i da uvijek vjerujem. I kada god posumnjam u nešto, pogled na mog jednoroga mi stvarno da krila i donjeo mi je neke fenomenalne ishode situacija. Mi prestajemo vjerovati u sebe ako smo prošli kroz neke situacije u kojima nismo dobili željeni rezultat te su nam iste “poljuljkale” naš brod, a vjera u nas same je negdje isčeznula. Vrijeme je da od ovog trenutka počneš vjerovati u sebe. Prisjeti se neke situacije iz svoje prošlosti kada si vjerovao u sebe i zbog takvog stava si nešto ostvario, neki cilj, savladao neku vještinu i slično. Kada se prisjetiš te situacije, mentalno se stavi u nju kao da je sada proživljavaš, probudi taj osjećaj u sebi. I kada aktiviraš taj osjećaj počni razmišljati I vizualizirati svoju 2020.godinu! Usudi se sanjati velike snove, vizualiziraj sebe kako ih ostvaruješ. Ti možeš sve, tvoj potencijal je beskonačan kao plavo nebo koje simbolizira da granice ne postoje. Prestani čekati da netko drugi prvi počne vjerovati u tebe, preuzmi inicijativu i vjeruj u sebe.

RISKIRAJ

“Tko ne riskira, ne profitira”. Jedna narodna izreka koji si zasigurno čula/o nekoliko puta, i koliko god nam ima smisla, u praksi je malo zaboravimo, zar ne? Dozvolimo nekom strahu da nas blokira, ponovimo neki svoj obrazac ponašanja, nađemo neki izgovor i onda odustanemo. Koliko često odustaješ? Koliko puta radije ostaneš u svojoj zoni komfora? A u zoni komfora ne događa se apsolutno ništa! Promjene se kreću događati onda kada osjetimo neku nelagodu, kada se pomičemo, kada pokušamo nešto novo. I da, nije uvije najugodnije, no ako nikada ne probaš, kako ćeš znati kakvog je okusa pobjeda?

STAVI SEBE NA PRVO MJESTO

Mislim da je pravi trenutak za ovo i da ne moraš čekati da se upali alarm u tvom životu kada ćeš početi više brinuti o sebi i staviti sebe na prvo mjesto. Biti sebi na prvom mjestu nije čin sebične osobe, već osobe koja želi napredovati. Koliko toga ti je važnije trenutno od sebe? Koliko poslova radiš, a kada dođe trenutak da pronađeš vrijeme za sebe, jednostavno si preumoran ili nemaš vremena? Od koliko svojih snova si odustao jer nisi imao vremena posvetiti im se? Kada nam je sve drugo važnije od nas samih, mi gubimo svoj identitet, gubimo kontrolu i prestajemo živjeti svoju punu svrhu. Možda bi bilo dobro da ne čekaš 1.1.2020., već danas napraviš plan svojih novih navika, rutina koje će ti pomoći da se osjećaš dobro, sretno, ispunjeno.

 

Želim ti od srca da u Novu godinu uđeš s novom energijom! Da joj se raduješ, da počneš stvarati nove mogućnosti i da u prosincu 2020.kada analiziraš godinu imaš jedno veliko zadovoljstvo postignutim.

Ako želiš naučiti i dobiti alate i vodstvo kako manifestirati svoju 2020.godinu, pridruži se mojoj 21 dnevnoj coaching radionici (online) u kojoj ćeš svaki dan dobivati novu lekciju, i korak po korak kreirati svoju godinu.

Klikni ovdje za više.

 

1 Comment
  • Ivana
    Objavljeno u 13:55h, 04 prosinca Odgovori

    Predivna si❤️

Objavi komentar

DRAGO MI JE ŠTO ĆEŠ I TI BITI DIO OVE ZAJEDNICE

Prijavi se da u svoj sandučić dobivaš motivaciju, savjete, vježbe, promocije i budeš dio ove fenomenalne zajednice.

Pročitala/o sam Izjavu o privatnosti i Uvjete korištenja i slažem se s njom*

HVALA NA PRIJAVI!