Upoznaj sebe kroz seksualnu energiju

Neki dan sam pokazala jednu svoju sliku od prije nekih 11 godina prijateljici na što je ona ostala u šoku (pozitivnom) koliku sam promjenu napravila na sebi do današnjeg dana. Tada sam bila kao mali dječak, pomalo ljuta, nabrijana, a moj položaj tijela jasno je davao do znanja u kakvom sam tada stanju bila. To su bile i godine života kada sam privodila kraju moju borbu sa konstantnim upalama mjehura i bubrega, moje nezadovoljstvo životom, zbunjenost i jedan veliki nedostatak pokretačke energije u svim poljima života. U periodu kada je nastala ta slika započela sam s još dubljim radom na sebi jer sam se tada upoznala s taoističkim vježbama buđenja naše najsnažnije energije – seksualne i upravo ova praksa je pokrenula najsnažnije transformacije u meni.

Godinama radim s hrabrim ženama koje su odlučile osvijestiti svoju najsnažniju energiju – seksualnu i kojima je ovakav pristup donijeo fenomenalne rezultate (poboljšanje zdravlja, emocionalna stabilnost, samopouzdanje, buđenje pokretačke energije te brojne druge).

Jutros u svojoj meditaciji dobila sam još jedan dodatni znak da je vrijeme da još više djelujem jer moja je misija širiti ovo drevno znanje na ispravan način kako bi svaka žena mogla bolje upoznati sebe i uživati u potencijalu koji se nalazi u svakoj od nas. Zato s velikim entuzijazmom tipkam ovaj članak jer osjećam kako će u mnogima inicirati promjene. Pa krenimo, vrijeme je da upoznaš sebe kroz seksualnu energiju.

Seksualna energija – što je to? Sex ili? 

Ovo je pitanje koje najčešće dobivam i upravo odgovor na njega stvara jednu bistrinu u razumijevanju pojma seksualne energije. Mnogi smatraju da je ova energija povezana samo s seksualnim odnosom, no ona je mnogo više od toga, ova energija povezana je s čitavim našim životom i sa svim njegovim aspektima.

Seksualna energija je kreativna, stvaralačka, najsnažnija energija koja se u svakome od nas stvara, neki je imamo više, a neki manje. Važno je znati njen potencijal – to je jedina energija koja se, ukoliko znamo svjesno raditi s njom, može udvostručiti, utrostručiti ili povećati čak više od toga. Zapamti, iz ove energije nastaje nov život – zamisli koliki je njen potencijal i moć manifestacije. Ona je jako povezana s našom vitalnom energijom “Či” ili “Pranom” koja se u najvećoj mjeri stvara upravo iz seksualne energije. Vitalna energija daje nam život, kada ostanemo bez nje, gasi se i naš život, kada je stvaramo dovoljno, zdravi smo, entuzijastični, poletni i pozitivnog duha. Ako trošimo svoju seksualnu energiju ili ukoliko je ona blokirana, tada počinjemo imati i sve manje vitalne energije.

Seksualnu energiju trošimo nezdravim načinom života, kroničnim iscrpljivanjem (nespavanjem, partijanjem), seksualnim devijacima, negativnim mislima i emocijama, a također ako imaš problem s organima reproduktivnog sustava, moguće je da ćeš patiti od manjka ove snažne energije.

Kako prepoznati nedostatak seksualne energije?

Prilično je impresivno promatrati koliko ova energija ima utjecaja na naše psihofozičko stanje i mnogi disbalansi nastaju upravo iz razloga što imam premalo seksualne energije ili je trošimo na pogrešne načine.

Ovo su neki od znakova nedostatka seksualne energije, prepoznaješ li se u njima?

 • nedostatak motivacije
 • teško započinješ projekte i donosiš odluke
 • osjećaš se umorno, iscrpljuješ se jako brzo
 • nedostaje ti samopouzdanje
 • osjećaš krivnju ili sram
 • imaš bolne menstruacije
 • imaš ciste, upale reproduktivnih organa
Seksualna energija donijet će ti vitalnost i mladolikost 

Kada sam zavirila u ovaj svijet taoističkih vježbi, bila sam oduševljena izgledom majstorica koje podučavaju ove tehnike budući da i u svojim 60-im godinama ostavljaju dojam mladih, vitalnih i snažnih žena čija energija je mene u potpunosti privukla i očarala. Praksom ovih tehnika na sebi sam primijetila povećanje ženstvenosti, osjećam se divno i zadovoljno u vlastitoj koži, stabilna sam, odlučna i kako bi se reklo “SVOJA”.

Seksualna energija ima izrazito snažnu moć regeneracije i iscjeljenja te kada je naučiš buditi i kultivirati, zadržat ćeš svoju vitalnost i mladolikost. Da ponovimo gradivo, seksualna energija je primarna energija, iz nje nastaje vitalna energija “Prana ili Či”, znači ako nemamo seksualne energije, nećemo imati niti vitalne energije koja daje zdravlje i energiju čitavom našem fizičkom tijelu.

Što mogu napraviti da naučim povećavati i kultivirati ovu energiju?

Desetak godina educirala sam se na polju joge, taoizma i ono što je najvažnije – pomogla sam sebi da zavolim sebe i postanem wow žena koja izražava svoju ženstvenost i koja se osjeća ugodno u svojoj koži. Odabrala sam najvažnije vježbe koje utječu na žensko zdravlje, uklanjanje blokada, otvaranje druge čakre i kreirala ovu revolucionarnu metodu Wow žena koja će ti omogućiti vitalnost, zdravlje, uspjeh i harmoniju u životu.

Wow žena radionica održava se 20.7. u Rijeci (broj polaznica je ograničen zbog koncepta radionice).

 

Radionica se sastoji od 3 dijela:

Otpuštanje je prvi korak ka napretku.

U ovom prvom dijelu radionice upoznat ćeš se sa snagom energije koju nosiš u sebi te ćeš dobiti kompletan uvid u energije i njihov potencijal. Kroz vježbe i alate koje ćeš dobiti ćemo napraviti energetsko čišćenje prve i druge čakre u kojima nastaju blokade zbog kojih je ženska, seksualna energija potisnuta. U vođenoj vježbi upoznat ćeš se s izvorom svojih negativnih uvjerenja i misli koje imaš o sebi te ćemo ih zajedno transformirati u pozitivne i podržavajuće.

Poveži se sa svojom pravom prirodom.

Unutar tebe nalazi se neiscrpni izvor energije, ti jesi predivna, wow žena, boginja…Kroz ovu inicijaciju otvorit ćeš svoje energetske kanale, pročistiti se i povezati s ovom predivnom energijom. Inicijacija je potrebna kako bi nam Učitelj energetski pokazao put i pomogao da otkrijemo potencijal koji nosimo u sebi.

 

Aktiviraj svoju žensku energiju i svaki dan uživaj u njenim dobrobitima. Sada ćeš naučiti praktične, drevne tehnike za buđenje i kultivaciju seksualne energije. Ove vježbe pomoći će ti da imaš više energije, povećaš svoju kreativnost, razviješ intuiciju i pomladiš svoj duh i tijelo. Uz pomoć ovih tehnika ćeš naučiti aktivirati svoju najsnažniju energiju kako bi u svim segmentima života imala napredak.

KLIKNI I PRIJAVI SE

5 komentara
 • Dolores T.
  Posted at 16:30h, 22 rujna Odgovori

  Odličan tekst,nikada nisam na ovaj način razmišljala o seksualnoj energiji – hvala što si mi otvorila oči. prijavilasam se na tvoju radionicu – jedva čekam.

  • petra
   Posted at 18:11h, 28 listopada Odgovori

   Hvala ti!

 • Marijeta S.
  Posted at 12:38h, 23 rujna Odgovori

  lijepo je što mlada osoba poput tebe govori o ovakvim stvarima, inspiracija si i hvala ti na svemu što dijeliš s nama

  • petra
   Posted at 18:12h, 28 listopada Odgovori

   drago mi je da ti se sviđa moj rad, hvala ti na ljubavi

 • Ines Lisica
  Posted at 17:47h, 24 rujna Odgovori

  Uplatila i jedva cekam materijal ❤❤❤❤

Post A Comment

Iskoristi sada promo cijenu povodom dana žena

X